Home » Aktivt seniorliv » Pensionist kører Danmark tyndt: ”Jeg skal afsted en gang om ugen”
Oplev Danmark

Pensionist kører Danmark tyndt: ”Jeg skal afsted en gang om ugen”

Foto: Getty Images
avatar

Carsten Sønnichsen

Pensioneret advokat

64-årige Carsten Sønnichsen får det meste ud af pensionisttilværelsen ved at opleve Danmark i bil – den danske natur, kultur og historie.

Der går ikke en uge uden, at Carsten Sønnichsen sætter sig ud i sin bil og indstiller GPS’en til et naturområde, et slot, en kirke eller et historisk mindemærke et sted i Danmark.

Den 64-årige advokatuddannede tøsing gik på pension den 1. maj, og den nyvundne fritid bliver brugt på at udforske alt, hvad Danmark har at byde på af natur, kultur og historie.

”Jeg skal afsted en gang om ugen, ellers bliver jeg rastløs. Jeg slår op på danmarkskortet, finder et spændende udflugtsmål, og så er det ellers med at komme afsted,” siger Carsten Sønnichsen.

Som at læse en god bog

Kirker, slotte og herregårde er blandt den nyslåede pensionists favoritudflugtsmål. De smukke bygninger findes overalt i Danmark og er ofte åbne for besøgende.

”For nylig besøgte jeg en kirke i Midtjylland, som var usmykket med de smukkeste kalkmalerier fra 1500-tallet. Det var en stor oplevelse at sidde der og forestille sig, hvordan de for 400 år siden stod og malede på væggene,” siger Carsten Sønnichsen og fortsætter:

”Når man besøger de historiske bygninger og mindesmærker, er det som at læse en god bog. Verden åbner sig, og man lærer altid noget nyt.”

Turen går også ofte ud i den danske natur, helst til et afsidesliggende sted, hvor man kan være i fred.

”Et godt eksempel er den store vestsjællandske sø Tissø. Den er sjældent overrendt, og der ligger ingen store byer ned til søen. Når man kører rundt om søen, får man naturen helt ind på livet,” siger Carsten Sønnichsen.

Et liv på farten

Rejselysten og tørsten efter oplevelser har altid ligget dybt i Carsten Sønnichsen. Da han var 15 år gammel, skrev han en liste med 15 ting, han ville nå at se i verden.

”Havde jeg vist listen til nogen dengang, ville de have grinet af mig. Men jeg har nået det hele,” siger han.

Som 17-årig droppede han ud af gymnasiet og stak til søs. Det var den eneste måde, han kunne komme ud at se verden på. Senere gjorde han gymnasieuddannelsen færdig, kom ind på jurastudiet og blev advokat, men tilværelsen på et advokatkontor huede ham ikke, så efter nogle år blev han internationalt beskæftiget og har blandt andet arbejdet i Fjernøsten og på Grønland.

Carsten Sønnichsen har besøgt 75 lande, men Danmark er stadig nummer et på listen. Det bliver aldrig kedeligt at være på tur i hjemlandet.

”Det unikke ved Danmark er, at vores forfædre boede her, så når man f.eks. ser de gamle bygninger, kan man levende forestille sig, hvordan de har levet. Der er utroligt mange smukke steder i udlandet, men der er ikke den samme relation. Vores bedsteforældre gik ikke rundt nede i Toscana,” siger Carsten Sønnichsen.

Få det bedste ud af pensionisttilværelsen

Pensionisttilværelsen kan for nogen virke skræmmende. Fra den ene dag til den anden erstattes et travlt arbejdsliv med en tilværelse med masser af tid, og det kan føre til rastløshed. Det er Carsten Sønnichsen dog ikke nervøs for.

”Til sidst i karrieren glædede jeg mig til at blive pensionist, og jeg nyder det i fulde drag. Men efter et helt arbejdsliv, hvor andre har sat rammerne, skal man pludselig selv styre sin hverdag og få det bedste ud af tilværelsen. Jeg har valgt at prioritere rejser og oplevelser, men kan jo starte med at gå en tur i naturen,” siger Carsten Sønnichsen.


Next article