Home » Aktivt seniorliv » Medlemmer af De berejstes klub: Rejserne holder os i gang
Rejs som pensionist

Medlemmer af De berejstes klub: Rejserne holder os i gang

Erik og Marianne ved vandfald
Erik og Marianne ved vandfald
Foto: Privat

Erik og Marianne har rejst utroligt meget sammen siden 80’erne og er aktive medlemmer af De Berejstes Klub. Tilværelsen som pensionister bruger de på at se hele verden fra deres hjem med firhjulstræk.

I en specialbygget autocamper rejser Erik og Marianne hele kloden rundt. Siden 1980’erne har livet med rygsæk i fjerne lande været en fast del af deres livsstil, og selvom de i dag er 66 og 70 år, har de ingen planer om at stoppe lige foreløbig.

“Vi har altid planer i hovedet om, hvad vi skal næste gang. Lige nu forbereder vi os på en tur til Island, Grønland og Færøerne, og til januar rejser vi fire måneder til Caribien,” fortæller Erik.

Har bilen med overalt

På turen til Caribien lader de bilen stå, men ellers har den været med over hele verden.

“Vi har sendt den til både Canada og Sydamerika, og vi har sejlet med den på et fragtskib hjem fra Uruguay. Det tog 32 dage, og der var kun to andre passagerer,” siger Erik.

De afviser begge, at livet i autocamperen er ubekvemt eller stressende.

“Mange har spurgt os, om ikke det er svært at bo sammen på den måde, men det er aldrig et problem,” siger Erik og fortæller, at friheden er det vigtigste for dem, når de rejser.

“Vi kan altid køre ind til siden, hvis vi kommer forbi noget, vi gerne vil se nærmere på. Vi har al tid i verden, og vi kan ændre rejseplaner undervejs. Og så har vi mødt mange mennesker, der har rejst på samme måde, og som vi udveksler gode tips med undervejs,” fortæller han.

Bilen har da også alle fornødenheder såsom separat toilet og bad, dobbeltseng, fryser og køleskab.

Livsstilen holder dem i gang

Mens mange gerne vil tage det hele lidt mere med ro efter et langt liv på arbejdsmarkedet, har Erik og Marianne ingen planer om at lade deres alder sætte en stopper for de mange rejser. Tværtimod mener de, at netop planlægningen, drømmene og rejserne holder dem i gang.

“Der er mange ting, man skal have styr på, og detaljer man skal tale igennem, når vi f.eks. skal have bilen fragtet til eller fra Danmark. Så på den måde holder vi hjernen i gang. Og så går vi lange ture, både når vi er hjemme, og når vi er ude,” fortæller de og er ikke i tvivl om, at livsstilen er kernen i deres høje livskvalitet.

Solgte huset for at rejse

For at få råd til rejserne har de gennem deres arbejdsliv sparet en del op på deres ratepensioner. I 2004 solgte de huset og flyttede ind i deres sommerhus. Og så lever de enkelt og uden de store armbevægelser, mange andre bruger på deres seniorrejser.

“De fleste bruger mange penge på hotel og restauranter, men der sparer vi. Vi går på lokale markeder og laver mad hjemme i bilen,” fortæller Marianne.

“Faktisk kan vi klare os for 7-8000 kr. om måneden, når vi rejser, hvilket mange bruger på en uge, når de er ude at rejse.”

Parret, som har besøgt 78 lande og samtlige kontinenter – dog ikke Antarktis – har et råd til andre med rejsedrømme:

“Man skal ikke tænke for meget over alt det, der kan gå galt, eller som er besværligt, for så kommer man aldrig af sted.”


Next article