Home » Livet som senior » Derfor skal du rejse, når du er over 50 år
Rejsetips

Derfor skal du rejse, når du er over 50 år

avatar

Annette Seier Johansen

Rejsebloggen OnTrip.dk

Hvem siger at livet stopper, og at du ikke kan opleve eller rejse, bare fordi du har rundet 50 år. Her er gode grunde til at rejse i seniorlivet.

Selvfølgelig er du måske ikke så adræt mere, leddene værker en anelse, og du bliver sikkert også hurtigere træt. Men det skal ikke være din begrænsning, for der ligger masser af oplevelser derude, som kun venter på dig.

Livet efter de 50 år

Jeg har selv rundet de 50 år, men aldrig haft det bedre i mit liv, end jeg har nu. Efter jeg har passeret de 50 år, har jeg klaret alt det, der bør klares. Fået barn, der nu er voksen, stiftet hjem, fået en uddannelse og haft en karriere. Jeg er nu på et sted i mit liv, hvor jeg kan vælge, at alle de penge, jeg har tilovers, udelukkende skal bruges på min store passion rejser og oplevelser. I dag har jeg desuden fået en meget værdifuld gave – tid. En ting, som tidligere i mit liv var en stor mangelvare. I bonus har jeg desuden fået den frihed, at jeg kan rejse eller tage på opdagelser lige præcis, når jeg vil, og det er ofte uden for sæsonen. At være over 50 år har vist sig at være en stor gevinst.

Rejs uden for sæsonen

At rejse uden for sæsonen giver mig masser af fordele. Jeg kan vælge et rejsemål lige præcis, når vejret er, som jeg bedst kan lide det. Opleve foråret i Rom, nyde USA’s efterår på et road trip eller Mellemøsten i behageligt klima i januar. Jeg skal ikke bekymre mig om udsolgte hoteller, hensynet til alle børnefamilierne og jeg har et meget større udvalg. Ting som f.eks. flybilletter og hoteller er billigere, og der er også mulighed for at få gode tilbud på langtidsrejser, hvor jeg kan bo flere uger på samme sted. Jeg kan besøge de store attraktioner, uden de er overfyldte med andre turister, eller jeg kan vælge, at pakke bilen og køre sydpå uden bilkøer ned igennem Tyskland. Så heldige er vi, der har passeret de 50 år.

Jeg rejste jorden rundt som plus 50

Jeg fik også rundet de 50 år, inden jeg endelig fik udlevet min drøm. En drøm jeg har haft i mange år og som endelig kunne blive min virkelighed. Jeg rejste jorden rundt. Jeg valgte sammen med mand at hive 4 måneder ud af kalenderen og hellige dem til vores store passion. Jordomrejsen var en rejse, hvor vi fik set og oplevet ting, som vi den dag i dag 3 år senere stadig lever højt på. Jordomrejsen tog os til eksotiske steder som Kina, Hong Kong, Macau, Thailand, Singapore, Australien, New Zealand, Cook Island, Hawaii og USA. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort, og at jeg var fyldt 50 år satte bestemt ingen begrænsninger for hverken eventyrlysten, modet eller de fysiske udfordringer, som en sådan lang rejse medfører, tværtimod. Rejsen gav energi, større vovemod og grænser, der blev overskredet, som så efterfølgende bare har givet masser af nærig til nye eventyr. At jeg først fik denne oplevelse så sent i mit liv, er jeg i dag meget glad for. De erfaringer, jeg har haft gennem livet, var medvirkende til, at min oplevelse blev mere intens og en større nydelse, end den ville have været, da jeg var meget yngre. Jeg kunne nu hive mine erfaringer frem, kendte mine begrænsninger, være realist og havde en ro med mig selv, som medførte, at mødet med verden og alle de lokale var afslappet uden frygt – med masser af sjov og tillid.

Turist i dit eget nærmiljø

Rejser ud af Danmark, kan godt virke uoverskuelige. Men oplevelser kan også være i dit eget nærmiljø. Jeg bor selv i Greve syd for København og nyder dagligt mine små oplevelser. Jeg cykler ned til havet og bader om sommeren, mærker sandet mellem tæerne eller går en lang tur i strandkanten. Jeg er vild med synet af de bølgende kornmarker, og jeg elsker foråret, hvor fårene med deres små lam sættes ud på det store engområde. Det kan også være en tur til den lokale havn, hvor jeg går tur på molen, kigger på havet, køber friskfanget fisk og får lykkefølelsen, når vinden suser i mit hår. Jeg nyder en lækker frokost på restauranten, mens jeg kigger på alle bådene. Hvis jeg får lyst til lidt lærdom, besøger jeg mit lokale museum, fordyber mig i de gamle bygninger i landsbyen og afslutter mit besøg med spise en is ved gadekæret. Oplevelser kan sagtens være lige uden for din egen dør, og de behøver ikke at være noget, som du skal rejse langt efter. Du skal bare åbne førnævnte dør, gå ud og have øjnene åbne, så vil du finde dem. Dit nærmiljø er en jo anden persons turistdestination.

Gør det, din alder giver kun muligheder

Selv om du måske ikke er helt ung længere, er nødt til at bruge støttestrømper på de lange flyveture, skal huske dine læsebriller eller har lidt småskavanker, så gør det. Tag ud i verden eller på opdagelse i dit eget nærmiljø. Oplev at du i dit eget nærmiljø kan finde oplevelser, som du ikke troede eksisterede. Du bliver helt sikkert positivt overrasket. Eller rejs ud og oplev andre kulturer, smag den fremmede mad, mød de lokale og oplev, at livet kan leves meget anderledes, end du gik og troede. Se den smukke natur, bjergene, søerne, palmerne, historiske steder eller hvad du ellers har drømt om. Det vigtigste er, at du har modet og kommer afsted. Flertallet af vores medmennesker er venlige, imødekommende, hjælpsomme og nysgerrige. Vores smukke verden, bestemt også vores eget land, har så meget at byde på og venter kun på, at du tager derud og får masser af oplevelser. Min personlige yndlingscitat er selvfølgelig fra H.C Andersen: ‘At rejse er at leve’, og når vi har passeret de 50 år, er dette kun endnu mere sandt.

Next article