Home » Livet som senior » Et høreapparat gav Jørgen et enormt overskud og øget livskvalitet 
Høreapparat

Et høreapparat gav Jørgen et enormt overskud og øget livskvalitet 

avatar

Jørgen Sobel

Effekten af at have fået sin hørelse tilbage med et høreapparat har været uvurderlig for Jørgen Sobol. Nu er det slut med at pine sig selv for at høre, hvad der bliver sagt.

– Nu får jeg det hele med, og det giver et enormt overskud, sådan siger Jørgen Sobol, efter at han for nogle år siden fik et høreapparat.

Han har, grundet en medfødt hørenedsættelse, altid haft problemer med hørelsen samt tinnitus, som med årene blev en større og større belastning for ham.

– Hvis jeg havde meget om ørerne, så susede det rigtigt meget, og kombinationen af at det susede, og jeg ikke hørte så godt, gjorde det svært at følge med i, hvad folk sagde, fortæller Jørgen Sobol, der til daglig arbejder som salgschef.

Det blev til sidst for generende og anstrengende for hans dagligdag og arbejdsliv, at han tog beslutningen om at få et høreapparatet. En beslutning der på alle måder har givet ham bedre livskvalitet og gjort tilværelsen langt nemmere.

– Jeg er utrolig glad for min beslutning, og effekten er bare så uvurderlig. Nu kan jeg meget bedre høre, hvad folk siger, fortæller Jørgen Sobol, der også oplevede, at hans tinnitus blev langt mindre.

Nemmere liv med høreapparat

I og med at han nu ikke længere behøver at pine sig selv og stresse sine øreorganer for at høre efter, kan han slappe meget mere af. Hvilket har haft en stor positiv indvirkning på hans evne til at passe sit arbejde samt hans personlige udvikling.

– Det har gjort, at jeg i højere udstrækning kan tænke kreativt og yde mere, når jeg er på arbejde. Det er en rigtig dejlig fornemmelse, at den belastning er væk. På den måde er der flere ressourcer tilovers til at blive mere effektiv og gøre et godt stykke arbejde, fortæller salgschefen.

I det hele taget har det, at få hørelsen tilbage, givet Jørgen Sobol et enormt overskud, der også smitter af på hans sociale liv.

– Det er typisk i større forsamlinger, at det kan være et stort problem med en nedsat hørelse, hvilket tidligere har gjort det svært at være med i det sociale. Men nu hvor jeg kan høre bedre, er jeg kommet et meget stort skridt videre med at være mere socialt engageret og kunne tage del i fælleskabet. Jeg føler mig simpelthen meget mere fri, siger han.

For Jørgen Sobol er der intet flovt i at have høreapparat, for det, det har givet ham til gengæld, er så værdifuldt for ham.

– Det er jo ikke anderledes, end folk der har briller, og jeg mærker slet ikke, at jeg har dem på. Det er virkelig en rar oplevelse, siger han.

Next article