Home » Livet som senior » Guide: Gode og nemme aktiviteter i hverdagen
Aktivitet

Guide: Gode og nemme aktiviteter i hverdagen

ældre går en tur sammen som en aktivitet i hverdagen
ældre går en tur sammen som en aktivitet i hverdagen

Ingen hjemmeboende børn. Ingen arbejdsplads, der holder styr på feriedage. Ingen forpligtelser. Sådan ser livet ud for mange pensionister. 

Af Cecilie Hartvig Klindt

Det betyder også, at der er masser af tid, der skal fyldes ud i hverdagen. Mulighederne er mange, og det kan være en anelse omstændigt at finde ud af, hvor man skal begynde henne. Vi har samlet en lille guide til jer, hvor du kan få gode idéer til, hvad du kan lave.

Bliv en del af en bogklub

Måske kender du allerede til en bogklub – eller også kan du starte din egen med nogle bekendte. Det er en god måde at reflektere over de bøger, man læser – og udvide sin horisont. Fordi du nok kommer til at læse noget, du ikke selv havde læst.

Spil

Elsker du at spille kort eller brætspil – eller noget helt andet? Der er mange spil at vælge imellem – bl.a. Whist, Bridge, Backgammon og Billiard. Du kan forhøre dig i din omgangskreds eller hos lokale foreninger – og så kan du starte eller blive medlem af en klub.

Gå eller cykel en tur

Frisk luft er skønt og sundt. Lav en aftale med dig selv om, at du kommer udenfor hver dag. Du kan gå en tur alene eller lave en cykelklub med nogle af dine bekendte, hvor I cykler forskellige steder hen med en madpakke og en kande kaffe.

Træningscenter og svømning

Uanset alder er det utrolig vigtigt at holde sig aktiv – især seniorer kan holde nogle skavanker væk ved at styrke- og konditionstræning. Planlæg en eller to faste dage om ugen, du tager i et træningscenter eller i svømmehallen. På den måde kommer der lidt struktur i det, og der er højere sandsynlighed for, du kommer afsted.

Besøg et museum eller gå i teater, biograf og operaen

Her er mulighederne uendelige. En god idé er at holde øje med nye udstillinger, forestillinger og koncerter. Der er ofte en god pensionistrabat at få, så det er jo bare om at udnytte det.

Bliv frivillig

At blive frivillig i en organisation er en god måde at blive en del af det fællesskab, man godt kan savne lidt, når man er gået på pension. Der er mange forskellige organisationer, der søger frivillige hænder, og her kan du virkelig gøre en forskel for andre mennesker. Hvad end det er i en genbrugsforretning, som besøgsven eller som lektiehjælp til børn i folkeskolen.

Tag et kursus på en aftenskole

Måske har du længe kunne tænke dig at opfriske dit fransk. Måske vil du gerne lære at lave autentisk indisk mad. Måske er det mere det kunstneriske, der trækker – og du har tænkt på malekurser eller croquis. Eller måske har du altid drømt om at danse vals, som de gør i Vild med Dans. På aftenskoler rundt om i landet kan du finde kurser i mange forskellige ting – så du kan vælge det, der falder bedst ind i dine interesser.

Start til kor

Musik og sang giver smil, latter og glæde. Du behøver ikke have den bedste sangstemme – samvær og glæden over musik er ofte det vigtigste.

Foredrag

Der afholdes ofte foredrag indenfor mange forskellige emner rundt om i Danmark. Det er en dejlig måde at møde ligesindede, der, ligesom dig, også har en stor interesse indenfor et givent område.

Next article