Home » Livet som senior » Sonja på 84 sværger til højskoleophold
Aktivt seniorliv

Sonja på 84 sværger til højskoleophold

En til to gange om året tager hun på højskole. Sådan har det været de sidste 12 år. Det er nærmest blevet en livsstil.

Sonja Nebelong har haft ophold på 10-12 forskellige højskoler rundt i landet. Og de har efter hendes mening alle noget at byde på. ”Da jeg blev alene kom jeg frem til, at jeg har godt af at komme ud blandt andre mennesker og opleve et andet syn på livet end det, jeg selv drejer rundt om. Jeg kan lide at møde voksne, modne mennesker, der taler et nuanceret sprog og ikke bruger det ‘smagfulde’ ord fedt.

Vær dig selv

På en højskole for seniorer får jeg noget af værdi for både øre, øje, krop og sjæl. Her kan man tale om det hele menneske. Gennem årene har jeg erfaret, at jeg bliver stimuleret på alle planer. Og så kommer man som den, man er, eller den man er blevet til – uden titel printet i panden.” Sonja Nebelong har hele tiden vidst, at hun havde mange interesser, som bare ventede på at blive dyrket. Nu er tiden til at tage hul på dem.

Dyrk dine interesser

”Litteratur har altid interesseret mig. Og på en højskole graver man ofte dybt ned i et forfatterskab og lærer forfatteren bedre at kende gennem bl.a. foredrag. Det har jeg senest oplevet i forbindelse med Jeppe Aakjær-året, hvor jeg sammen med højskolen var ude at se hans hjem. Naturen har også altid fascineret mig og nu, hvor jeg ikke længere arbejder og børnene er voksne, kan jeg fokusere på og udforske mine forskellige interesser.”

Personlig udvikling

Rent menneskeligt har de mange højskolebesøg også sat sine spor. ”Jeg er blevet lidt bedre til at lytte – til at lægge øre til anderledes synspunkter og holdninger. Jeg har fået øjnene op for de mange nuancer, og der er kommet langt flere farver på min palet i relation til andre mennesker. Højskolerne er en rislende inspirationskilde for mig og de mange ture rundt i landet har gjort, at jeg har lært mit Danmark godt at kende. Jeg kan kun anbefale seniorer at tage på højskole. Det er en sund måde at leve på. Og sidegevinsten er alt det nye, man er blevet inspireret til at kaste sig over, når man kommer hjem. Udviklingen fortsætter. Alt det er jeg bidt af.”

Next article