Home » Livet som senior » Lars lyttede til sin krop og sit sind
Højskoleophold

Lars lyttede til sin krop og sit sind

Fire måneder på højskole har markant ændret 52-årige socialpædagog Lars S. Davidsens liv.

Efter 4 fyringsrunder på hans arbejdsplads valgte han selv at blive peget på og forlod stedet november 2015. ”Da jeg trak stikket fra min tidligere arbejdsplads, var jeg tæt på at være udbrændt. Jeg levede usundt og var blevet overvægtig.” Han modtog efter fyringen 10.000 kr. fra Tryghedspuljen, som bl.a. kunne bruges til et kursus. Lars tog på højskole.

Ny livsstil efter højskole

I dag ser situationen ganske anderledes ud. Sund kost, motion, yoga og meditation er ingredienserne, der har givet Lars S. Davidsen ny energi og livslysten tilbage. ”Jeg har tabt 20 kg. og er kommet i fantastisk form. Det er sket ved at cykle, styrketræne og løbe på løbebånd. Desuden har jeg stiftet bekendtskab med personlig udvikling via meditation og yoga. Denne mindfulness-del har haft stor mental betydning for mig. Jeg har lært at lytte til min krop og mit indre. At gå ind i den meditative tilstand giver masser af energi og sætter gang i ens tankevirksomhed på en rigtig god måde. Det fornemmer jeg klart.”

Vil arbejde med motivation

Lars S. Davidsen har uden problemer fortsat sin nye livsstil efter han har afsluttet kurset på højskolen. Han motionerer dagligt og tænker over, hvad han putter i munden. ”Men de 4 måneder har også givet mig et nyt perspektiv omkring mit kommende arbejdsliv. Jeg har i 25 år arbejdet på institutioner blandt mennesker med store problemer og manglende lyst til at foretage sig noget som helst. Nu kunne jeg godt tænke mig at arbejde på en efterskole som kontakt- og støtteperson for unge, der er motiveret og gerne vil noget med deres liv. De brikker er faldet på plads for mig i løbet af de sidste fire måneder.” Som en ekstra bonus fremhæver Lars S. Davidsen, at højskoleopholdet desuden har givet ham et nyt og stort netværk.

Next article