Home » Livet som senior » Rejsetips til nybegyndere der vil rejse sent i livet
Rejsetips

Rejsetips til nybegyndere der vil rejse sent i livet

avatar

Annette Seier Johansen

Rejsebloggen OnTrip.dk

Måske har du ikke rejst meget tidligere, selvom alderen har passeret 50 år. Måske er du blevet alene og har været vant til at rejse på egen hånd. Her er tips til uerfarne rejsende seniorer.

En rejse til udlandet eller måske i Danmark. Rejser giver dig masser af energi, et nyt syn på livet og du vil opdage, at verden derude er så smuk.

Hvordan starter du med at rejse?

Det kan selvfølgelig være lidt skræmmende, hvis du ikke har rejst så meget før. Hvordan gør jer? Hvad hvis jeg bliver syg? Kan jeg være tryg, eller vil jeg være bange hele tiden? Spørgsmålene kan være mange, og selvfølgelig vil du opleve uprøvede ting. Ting som måske i første omgang kan virke skræmmende, men rusen er så meget større, efter du har overskredet dem. Du får bagefter en fantastisk følelse og modet til at ville prøve noget mere. Efter en god oplevelse, så vil du bare have flere. Se mere, opleve mere og prøve mere. Start evt. med en lille rejse i dit nærmiljø og oplev, hvor meget det kan give dig.

Er det farligt?

Nej det er ikke farligt at rejse ud i verden eller rundt i Danmark. Du skal bare bruger din sunde fornuft. En smule forberedelser, kan også medvirke til at du får lidt tryghed, inden du rejser.

  • Køb en rejseforsikring, hvis du skal til udlandet. Så er du dækket, hvis uheldet skulle være ude.
  • Brug dine sunde fornuft. Hvis du mærker – og eller fornemmer, at et sted eller nogle personer ikke gør dig tryg, så forlad det.
  • Bestil evt. din rejse med et rejsebureau. Her taler de dansk og kan altid hjælpe dig.

Derfor skal du rejse

Rejser giver dig masser af energi og mødet med de lokale er den bedste souvenirs, du kan tage med dig hjem. Du vil opleve at verden er smuk, mangfoldig, og du vil få minder for resten af livet. En verden, som giver dig lærdom, er inspirerende, giver dig nye venner. Du får en indsigt i verden, du slet ikke havde før.

Mine egne erfaringer

Jeg har rejst i 58 lande på 6 kontinenter, og jeg har aldrig været bange. Jeg har selvfølgelig været syg men altid fået en god behandling. Jeg har rejst i grupper med rejseledere, alene, sammen med min familie, og hver rejse har været store oplevelser. Jeg kan slet ikke få nok af vores smukke verden. En verden, der stadig overrasker mig og giver mig masser af lærdom. At opleve verdens mangfoldighed er for mig en stor passion, og selvom jeg er + 50, forsætter jeg med at rejse så længe, jeg kan.

Så hvad venter du på? Tag ud og oplev verden eller tag rundt i Danmark.

Next article