Mange seniorer rejser hvert år udenlands og oplever verden. En fornøjelse som flere og flere ældre kan nyde, fordi de er mere friske og aktive end tidligere. Men det er vigtigt at huske vaccinationen inden rejsen.
Af Stine Camilla Jensen
Som senior er det utroligt vigtigt, at man inden en rejse tager kontakt til sin læge med henblik på at finde ud af, hvilke vaccinationer der er brug for til at opnå den rette beskyttelse på rejsen. Ældre mennesker er langt mere udsatte og modtagelige for infektionssygdomme – og samtidig rammer sygdommene hårdere. I værste fald kan sygdomme som influenza, diarré og malaria blive livstruende, fordi ældre mennesker bliver langt mere syge end unge.
Derfor bør seniorer i høj grad overveje, hvordan de beskytter sig imod infektion, inden de rejser ud i verden. Vaccinationerne skal helst klares en måned inden afrejse, så det handler om at få bestilt tid til lægen, så snart rejsen er bestilt.
Vær ekstra opmærksom
Flere vacciner hjælpen desuden ikke så godt på ældre mennesker som på unge. Fordi beskyttelsen ikke er helt så god, er det vigtigt, at de seniorrejsende er ekstra omhyggelige og tænker sig om både i forhold til, hvad de spiser og drikker, men også er forsigtige med ikke at falde og få sår.
En god anledning
En vaccine holder kun et vist antal år. Derfor er det vigtigt at få den fornyet. Her kan en rejse være en god anledning til igen at blive vaccineret for stivkrampe og difteri. Alle ældre bør desuden blive vaccineret for influenza hver år. Sidst men ikke mindst bør ingen ældre rejse ud i verden uden en rejseforsikring.