Home » Sundhed » Bare giv den gas på motionscyklen
Aktivt seniorliv

Bare giv den gas på motionscyklen

Vi ved det jo godt alle sammen. Vi skal bevæge os hver dag, helst med sved på panden og helst en halv time. Men der kommer jo så meget i vejen. Derfor er det godt at have faste aftaler og faste motionsmønstre, evt. i en forening. Selv går jeg i motionscenter et par gange om ugen og altid lørdag.

Af Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen

Heldigvis har den danske befolkning over 50 år et godt helbred. Det synes vi også selv. Især er mænds gennemsnitlige levetid steget – fordi vi lever sundere, holder op med at ryge, og derfor ikke i samme grad rammes af hjerte-kar-sygdomme og lungecancer.

Vi dyrker mere motion end før. Hos de fleste indgår daglig motion i form af at gå en tur, cykling, styrketræning, svømning og gymnastik. En voksende gruppe dyrker krævende sport flere gange om ugen. Faktisk er 88% af befolkningen over 55 år fysisk aktive med at cykle, gå og vandre og lave hårdt havearbejde. De særligt fysisk aktive ældre er mellem 65 og 74 år, mens de mindst aktive findes blandt de 55-59 årige.

Der er overskud

Alt sammen betyder det jo, at vi har et godt helbred og vi trives. Der er overskud til at passe børnebørn – måske oldebørn. Der er overskud til at invitere familien på middag, eller selv tage en sammenkogt ret med over til vennerne.

Der er overskud til at tage på den ferie, man har drømt om i mange år. Der er overskud til at være frivillig i den forening, som man sympatiserer med – Ældre Sagen har over 19.000 frivillige – og give lidt af energien til den eller dem, man støtter og hjælper.

Vi har et ansvar

Måske er man læsetante på den lokale skole, måske er man kasserer i sin klub, måske våger man over døende, måske besøger man en ældre herre, hvis kone skal aflastes.

Vi har et ansvar over for os selv og vores nærmeste til at holde os i gang. Det giver bonus i sidste ende, så at sige. Vi har også et ansvar for at hjælpe andre, der på grund af alder og skavanker ikke kan så meget mere. Det giver også bonus på lykkebarometeret.

Next article