Home » Sundhed » Tryghed med privat sygepleje til rådighed hele døgnet
Privat sygepleje

Tryghed med privat sygepleje til rådighed hele døgnet

Kim Risager har valgt privat sygepleje til sit kræftforløb og har oplevet tryghed og sparring, når han er i tvivl om noget.

En alvorlig kræftdiagnose hos Kim Risager udløste en udbetaling for kritisk sygdom hos forsikringsselskabet, og han valgte at bruge pengene på privat sygepleje. Der er mulighed for offentlig hjælp via kommunen i form af nogle daglige besøg til skift af forbinding eller lignende, men ifølge Kim Risager er det ikke på samme niveau som den private sygepleje. ”Da jeg fik min diagnose, koncentrerede jeg mig hurtigt om, hvordan jeg ville håndtere mit forløb. Mit netværk er spredt ud over Danmark, så det var svært at trække på. Jeg søgte på nettet og fandt hurtig muligheden for privat sygepleje. Det gav mig mulighed for at have en sygeplejerske til rådighed, når det passede mig og desuden det samme personale hver gang,” forklarer han.

Sygeplejersken koncentrere sig om det faglige

Kim Risager har valgt at benytte sygeplejerskerne som sparringspartnere i forbindelse med besøgene på hospitalet, hvor de kan vende bekymringer inden og tale om informationerne efterfølgende. Han har en sygeplejerske med til møderne på hospitalet, så han kan koncentrere sig om det følelsesmæssige og sygeplejersken om det faglige. Efterfølgende kan de tale om, hvad der blev talt om på mødet. Det kan være svært at huske, når man er berørt af omstændighederne. ”Noget af det vigtigste ved den private sygepleje er den tryghed, som følger med. Det, at man ved, at der er en sygeplejerske til rådighed, når man har behov for det, og ikke når det passer ind i sygeplejens program, hvad man ofte oplever hos det offentlige,” fortæller han.

Fortsætter med den private sygepleje

Kræftforløbet er ikke overstået, selvom operationen fjernede kræften, men de skal være sikre på, at kræften ikke har spredt sig. Kim Risager vil stadigvæk benytte sig af den private sygepleje fremover, for de kender både forløbet og ham. ”Vi har aftalt, at de også er tilknyttet efterforløbet, og det er også bedre end at involvere familie eller netværk, som også kan blive berørt af informationerne på møderne. Det er rart, at det er professionelle, som kan koncentrere sig og forstå den faglige information, man får,” siger han.

Next article