Home » Testamente » Donationer til velgørende organisationer er værdifulde
Arv

Donationer til velgørende organisationer er værdifulde

et glas fyldt med penge donationer til velgørende organisationer er værdifulde
et glas fyldt med penge donationer til velgørende organisationer er værdifulde

Rigtig mange danskere vil gerne donere penge til velgørende organisationer i deres testamente – og det gør stor gavn i organisationernes arbejde med deres sager. 

Af Stine Camilla Jensen

Der er mange grunde til at folk gerne donere penge til velgørende organisationer i sit testamente, men én ting er sikkert; beløbets størrelse er ikke afgørende – og uanset beløb modtages det med glæde og anses som et vigtigt signal om, at man støtter op om organisationens arbejde.

Fordele ved donationer gennem arv

Der er flere fordele at hente ved at give en del af sin formue til velgørende organisationer i sit testamente. Ved at lade organisationen betale dine efterladtes arveafgift, kan du både give en testamentarisk gave, støtte et godt formål og samtidig spare din familie for arveafgiften.

Der er ikke særlig mange omkostninger forbundet med de penge, der doneres gennem arv. Derfor går pengene næsten direkte til arbejdet hos organisationen. Over 10 % af de samlede private indtægter til organisationer udgøres af arv – og det bevidner om, hvor vigtige donationer er for velgørende organisationer.

Donationer gør en stor forskel

Man ser ofte, at organisationers indtægter fra arv svinger og afhænger af, hvad der er fokus på i medierne. Ofte er det de områder, hvor der sker større katastrofer eller er krig, hvor der doneres mange penge på det givne tidspunkt. Organisationerne står overfor mange opgaver, og pengene er væsentlige bidrag, hvor hvert eneste beløb er værdifuldt.


Next article