Home » Testamente » Spar arveafgiften og støt en god sag
Arv

Spar arveafgiften og støt en god sag

Hvis du ønsker at forældre, søskende, venner eller andre, der skal betale en høj arveafgift, skal arve, kan det være en god ide at indsætte en velgørende organisation som arving

Mange ved, at man kan give fradragsberettigede eller afgiftsfri gaver til organisationer, men ikke alle er klar over den mulighed, der er, for at spare på afgiften til staten, hvis man giver en del af arven til organisationen, og lader den betale afgiften for den begunstigede. Den testamenterede gave til en velgørende organisation er en fordel på grund af den danske arveafgift, der er på 36,25 procent for alle andre end børn og samlevere. Ved at testamentere til organisationen, kan man undgå denne, og ikke alene får arvingerne flere penge ud af det, men man undgår også, at pengene blot ender hos staten.

Flere penge i arv ved en testamentarisk gave

Organisationen indsættes som arving af 30 procent af boet, hvis de betaler afgifter for de øvrige arvinger. Det betyder, at de øvrige arvinger modtager 70 procent af arven, frem for de 66,75 procent, der ellers ville tilfalde dem. De får ganske enkelt flere penge i arv, men der skal dog testamenteres minimum 30 procent til den velgørende organisation. Ordningen er dog kun en god ide, hvis der er mindst en halv million kroner i formue. Er der for eksempel en formue på to millioner kroner, vil arvingerne få udbetalt lidt over 70.000 kroner mere ved at give 30 procent af formuen til en velgørende organisation, end hvis 36,25 procent var gået direkte til staten.

Husk tvangsarven når du testamenterer

Alle kan som udgangspunkt lave et testamente med en velgørende organisation, man selv vælger, indsat som arving. Dog skal man huske, at såfremt du er gift eller har børn, ikke kan undlade at give disse tvangsarven. Den kan dog begrænses i testamentet. Et organisationstestamente kan skrives både med et par uafhængige vidner i form af et vidnetestamente eller ved hjælp af en advokat med et notartestamente, hvilket er den mest almindelige form.

Next article