Der er 1500 truede dyrearter i Danmark, hvilket gør os til et af de steder i verden, hvor naturen har det hårdest.
Af Stine Camilla Jensen
Natur- og dyreorganisationer får ikke længere midler fra det offentlige via Finansloven. Derfor er hele indtægtsgrundlaget afhængigt af medlemskaber og hjælpedonationer, og det spiller en afgørende rolle for at opretholde naturorganisationernes helt almindelige driftsøkonomi og kunne iværksætte særlige projekter.
Vi har et fælles ansvar
Stort set alle mennesker synes, at det er vigtigt at bevare naturen. Desværre er området ekstremt underfinansieret, så natur- og dyreorganisationerne er utroligt vigtige, da de står for at bringe naturen ind i den politiske dagsorden.
Danmark har underskrevet ’Konvention om Biologisk Diversitet’, som forpligter os til at gøre, hvad vi kan, for at sikre, at der ikke uddør flere arter. Alligevel står vi lige nu midt i, hvad mange forskere kalder ’den sjette masseuddøen’, der kan sammenlignes med, da dinosaurerne uddøde for 65 mio. år siden. Derfor er der også mere end nogensinde behov for økonomiske midler.
Testamentariske gaver gør en forskel
Testamentariske gaver til natur- og dyreorganisationer bliver bl.a. brugt til at opkøbe naturområder, og netop derfor gør donationerne en kæmpe forskel. Ved at opkøbe naturområder kan organisationerne nemlig tage ansvar for et helt naturområde – og ejerskab er en af de bedste måder at beskytte naturen på den lange bane.